What a wonderful public WC
World Championship in Wonderful Copenhagen
 
Da jeg for ti år siden begyndte at skrive simple HTML-filer og åbnede VivaMarathon, var det på baggrund af en euforisk følelse af at jeg havde oplevet noget enestående. Nemlig, at det var muligt, at løbe stærkt selvom man var over fyrre og havde et almindeligt familie- og arbejdsliv!
 
I dag ved jeg at "enestående" og "stærkt" skal skrives i gåseøjne. Jeg bliver mindet om det i Mindeparken, på Brabrandstien og hver gang jeg er til træning i Aarhus 1900 eller til et eller andet løbearrangement. Folk løber i alle aldre, stærkere og stærkere.
 
Senest oplevede jeg det i København til VM i halvmaraton. Formålet med en elite må være, at den skal tjene som inspiration til folket. I så fald blev formålet til fulde opfyldt her og det var min opfattelse at inspirationen gik begge veje. 30.000 deltog og endnu flere kikkede på. Den intense stemning under løbet og i forberedelserne månederne op til arrangementet udmøntede sig i personlige rekorder på stribe. Ikke mindst blandt de danske landsholdsløbere, forbilledligt repræsenteret af "sea level amateurs" med almindelige liv, familier og jobs.
What a wonderful inspiration to the public!
 
 
Peder Troldborg, april 2014
 
 
 
 
 
 
 
Tandlæge Louise Langelund Batting, Chefkonsulent (Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune) Lars Budolfsen og gymnasielærer Jesper Faurschou repræsenterede Danmark på  vidunderligste vis og satte fine personlige rekorder.
Senere på sæsonnen ved EM i Zürich, hvor Jessica Draskau-Petersson blev en fantastisk nr. 8 på maraton i 2.30,53, opnåede Lars og Jesper sammen med Henrik Them en flot 5. plads i holdkonkurencen.
Bedste danskere blev Jessica Draskau-Petersson med 1.12,52 og Abdi Hakin Ulad med imponerende 1.02,24.
...und wunderbar,
Frau Baumeister!