Maraton kan også løbes som stafet. Maraton-stafet eller Ekiden efter dets japanske oprindelse, var i 90'erne en VM-disciplin, som Danmark har opnået flotte resultater i. VM-sølv til Berit Worm, Dorthe Rasmussen, Anitta Palshøj, Aino Slej, Nina Christiansen og Betina Romer i 92, og en VM-4. plads til Dennis Jensen, Jan Ikov, Rene Carlsen, Klaus Hansen, Kåre Sørensen og Carsten Jørgensen
i 1996.
 
Mit første maraton var således også en
maraton-stafet. Det var Paris Ekiden i 1990
som blev løbet fra Verseille til
Eiffeltårnet. Løbet var en
blandet oplevelse for os.
Vi vandt nemlig løbet, men
det blev først anderkendt et
par måneder efter.
De fleste sportsfolk vil sikkert
give mig ret i at den sportslige
anderkendelse tit har større
værdi end den medfølgende
præmie. I hvert tilfælde
føltes vores præmie på
100.000 Franc som af mindre
værdi end oplevelsen af at
vinde og stå øverst på
præmieskamlen. Det var
borgmester Jacques Chirac
der overrakte præmien og vi
gik glip af at stå øverst og
have slået Marokko med
Said Aouita på holdet, som i
første omgang fik æren og
den store hyldest.
 
Siden skulle maraton-stafet
give mig gode oplevelser i
Madeira, Berlin, Grækenland
(Olympus) og Japan.
 
Maraton udfordringen kommer til udtryk på et utal af måder. Det er maraton-stafet et af mange eksempler på. Maraton kan også gennemføres som par, i rullestol, på rulleskøjter, med babyjogger, hurtig eller langsom, i en storby eller en ørken, være en succes eller en fiasko, men udfordringen motiverer folk igen og igen i tusindtal
- all over the world.
Peder Troldborg
 
 
 

 
 
Thomas Sørensen  Kielgast efter Paris Ekiden 90.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mest skuffet var måske Thomas, som efter en fantastisk sidste tur blev snydt for en velfortjent hyldest som første løber ved Eiffeltårnet.
Løbet: Det var som om vi alle sammen løb over evne. Anio Slej løb første tur og skiftede med Lars Bøgh som nr. 5. Lars løb os op på en 4. plads og jeg til en 3. plads. Flemming Jensen holdt placeringen og Gitte Karlshøj øgede til en 2. plads. Men undervejs var det jagtende felt løbet forkert. De var løbet efter en motorcykel med TV-kamera, som stak en genvej og pludselig lå vi sidst. At Thomas gik forbi Storbritanien på sidste tur, betød at vi vandt løbet, men kom i mål næstsidst.
Thomas Sørensen Kielgast
- stor figther, tempo- og stafetløber:
DM & DR: 4 x 1500 m
1500 m:     3,48,08
5000 m:   13,44,27
10000 m: 29,02,87
home
stafet
Klik og se
Thomas i aktion!
Reception hos borgmester Jacques Chirac på rådhuset i Paris: Gitte og Torben Karlshøj (leder), Aino Slej, Jytte Pedersen (reserve) og Lars Bøgh. Vigtigste deltager var uden tvivl Aino Slej. Ikke blot løb hun en fantastisk første tur. Hun tog også teten i den efterfølgende protestsag. Uden hendes franskkundskaber havde vi aldrig fået sejren!