Løvebrølene fra bjerget (tanker på halvvejen)
Sacri Monti
Jeg var ved at dø af udmattelse. Havde besluttet mig for at løbe vejen op til Madonna del Soccorso, men måtte konstant holde pause. Et halvt minut i løb og jeg var helt syret til. Det havde taget mig tolv "sprintintervaller" at nå kirken og nu stod jeg stakåndet og læste på et skilt, at det var et Sancri Monti jeg befandt mig på, særligt bevaringsværdigt.
 
Denne ferie ved Comosøen havde budt på utallige af den slags sprintintervaller. Hele tiden var der en ny sti, en Greenway der skulle undersøges og en ny peak at besejre. Måske var min form også ved at peake. Min baglårsskade var forsvundet. Den korte skridtlængde som stigningerne havde medført, samt de mange kølige bade i søen, var helse for mine slidte ben. Og bedst af alt var hosten holdt op. "Hunden" havde ikke gøet en eneste gang på hele turen.
Hellige bjerg, jeg følte mig velsignet. Mælkesyren havde fortaget sig og en healende fornemmelse bredt sig i min krop.
 
Halvvejs i himlen, på tærsklen til de halvtreds, så jeg tilbage på et "løveliv", et bjerglandskab af formtoppe og dale, vildskab og dvale. Var jeg på vej op eller var jeg på vej ned?
 
Vågn op! Løve! Kirkens klokker faldt i slag og jeg fik lyst til at råbe ud over byen, løve brølende fra bjerget: "pas på nu kommer jeg tilbage"!
 
Jeg vil løbe maraton igen, og denne gang med en søn, mit eget blod. En følelse af udødelighed greb mig. Vi kunne vinde hver vores klasse i New York!
Det var for vildt, men Sacri Monti, man siger at troen kan flytte bjerge og denne morgen kunne jeg tro på alt.
Peder Troldborg, 17.7.13
 
 
 
Madonna del Soccorso med udsigt over Comosøen og Bellagio i det fjerne.
Det kræver sin løve at løbe op...
...og bestige madonnaen!
Foto fra NYCM 2013 finish line:
jeg og min søn Jonatan, som
vinder Men's Age Group: 18-19.
 
Yes, we did it, but hell it was brutal!
 
Læs også Jeppe Weinreich!
 
Efterskrift i november:
Foto: Jonatan og jeg sammen med Editor & Publisher Race Results Weekly og Professional Athletes Consultant ING New York City Marathon, David Monti.
  2 peaks på min vej:
 
   27. juli (DR M50):
3000m forh. 10:08:09 min  
   26. sept. (DR M50):
5000m 15:51:3 min