Hvilken nyhed og hvilken formidling! Budbringeren var løbet den lange vej med det glade budskab om sejr og var efterfølgende død af udmattelse.
 
Det var historien om budbringeren Phidippides der inspirerede Pierre de Coubertin til maratondisciplinen ved de første olympiske lege i Athen  i 1896.  Legenden sagde at Phidippides 490 f. Kr. løb 26 miles fra Maraton-sletten til Akropolis i Athen med budskabet om Athenernes sejr over Perserne og derefter døde af udmattelse.
 
Selvom den virkelige historie om Phidippides sikkert var en ganske anden, så er der ingen tvivl om, at det netop er denne version, som er den mest inspirerende.
step in         &         follow!
Maraton har en fantastisk drivkraft. Verden over løber hvert år mere end en million mennesker et maraton. Bare til New York City Marathon er der 100.000 som hvert år søger om start. Heraf får ca. 35.000 lov. Jeg har selv været en af de heldige. Det er en fantastisk oplevelse. Der er maratonløbere i alle aldre, fra teenager til olding. De midaldrende er dog særlig højt repræsenteret og jeg tænker, at det måske er en bevidsthed
om aldring og dødelighed, der
motiverer så mange i denne alder
til at gennemføre netop det, som blev
legenden Phidippides' endelige.
 
Længe leve maratonlegenden!                Viva Marathon!               
Peder Troldborg
home
jan. 2004
 
 
 
hvorfor
  Hvis du synes tiden løber fra dig
  og livet ligeså, så prøv en maraton.
  Den kan føles som en evighed!
 
En følelse af udødelighed er nok en naturlig følge af at gennemføre den legendariske distance og jeg tror, at jo ældre man er, jo mere tilfredsstillende er denne oplevelse!
 
I 2013 blev New York City Marathon gennemført af over 50.000 deltagere, heriblandt min søn og jeg. Det var en uforglemmelig oplevelse, som stærkt kan anbefales!
 
 
oplevelse,