back
shit
The Greatest Race on Earth
Det var første gang i min lange karriere, at jeg skulle løbe ind i det problem.
At løbe maraton i Østen, svarer jo til at løbe midt om natten i Danmark. Ja, det kneb med fordøjelsen. Men alt løser sig og det gjorde det også for mig. Lige pludselig efter 11km!
Nu er det jo bare ikke så nemt at afvige i Hong Kong. Løbet foregår på en motorvej og der er 5000$ i penalty for at smide affald på gaden!
Nå, men typisk mig så havnede jeg i rutens eneste midterrabat med buske. Og minsandten om ikke der lå en arbejdshandske. Jeg var naturligvis ikke sen til at tage handsken op og efter mit lille "sidespring" var jeg klar igen.
Løbet var dog slet ikke overstået endnu. Det gik op ad bakke og jeg følte at jeg slæbte mig af sted. Ondt i lårene!
På et tidspunkt blev jeg overhalet af en firskåren løber med noget i hånden. Jeg tænkte: "Det er en turist! Han har et kamera i hånden!"
Ved vendepunktet var jeg kun halvanden minut foran englænderen, som jeg skulle prøve at slå. Han smilte til mig da vi løb forbi hinanden. "Shit, han er på vej op!"
 
Ved 30km tunnellen prøvede jeg desperat at gøre et ryk.
Ligesom Gitte da hun vandt i 2004:
"Husk altid at prøve et ryk og en anden rytme inden du giver op og sætter farten ned!"
 
Pludselig gik det som smurt. Afslutningen var fantastisk. Turisten, som viste sig at være en Master med gel i hånden, blev indhentet igen og jeg sluttede på en 13. plads. Tiden blev 2:33:22 og det lykkedes faktisk at indhente Englændernes forspring på 12:21 min, så Danmark kunne ende på en 2. plads efter Rusland og score 20.000 USD. Og det var jo egentlig ikke så skidt endda!
 
Peder Troldborg
HONG KONG 08
Bedste danskere i
Hong Kong Marathon:
 
Nr. 1 Gitte Karlshøj         2004        2:42:19
Nr. 4 Christian Friis         1997        2:29:28