Det kræver en særlig disciplin at bevæge sig på Brabrandstien
Den udbredte kaos der hersker på Brabrandstien har længe udfordret min hjerne for en pragmatisk løsning. Brabrandstien er en af Aarhus' mest populære rekreative områder. Så når vi bevæger os her, er vi så at sige på rekreation. Og personligt vil jeg heller ikke bytte for en million. Problemet er blot, at alle os "på rekreation", som brugere af Brabrandstien, faktisk går hinanden ret meget på nerverne!!!
 
Dannelse er nemlig en hårfin disciplin, når man er påvirket af adrenalin og bevæger sig i flok på Brabrandstien. Personligt blev sagens alvor for nyligt slået fast af en knytnæve i brystkassen samt et: "hold afstand" fra en modgående fodgænger, og en deraf tumultagtig scene udsprunget fra vores flok og nævenyttige vedkommende.
 
For at kunne begå sig her skal man efterhånden snart være en kæmpe. Og i så fald kunne jeg godt tænke mig at være en kæmpe, som Gerd Larsen, første dansker under 3:40 min på 1500m, der startede som roer og stadig er det, snart 80 år gammel. Så kunne jeg nemlig ro mig ud på Brabrandsøen og slippe for trængslen i periferien.
 
Lidt almen dannelse og disciplin ville selvfølgelig også hjælpe!
 
Jeg er ikke roer, men søger man på Gerd Larsen, kan man også falde over fænomenet kolonneløb. Måske dét kunne forbedre rekreationen hen ad vejen! Faktisk er Gerd Larsen regerende danskrekordholder på 20 km kolonneløb. Disciplinen har nemlig ikke været officiel under Dansk Atletik Forbund siden 1972. Men tænk om den blev genindført og blev en udbredt øvelse. Så kunne vi med fordel træne på enkeltkolonne, fylde kun en skulderbredde af Brabrandstien og samtidig blive mestre i en specialdisciplin - like beads on one string!
Peder Troldborg, JP Aarhus, marts 2021
Gerd Larsen efter DM bronze på Brabrand Søen, 13.9.2014
Om rekordløbet på Århus Stadion, den 4. marts 1972
Løbet var arrangeret af AGF, som ville forsøge at slå Haderslev's rekord fra 71. Haderslev IF blev samtidig inviteret til at være med. Holdene startede på hver sin side som et forfølgelsesløb. AGF's hold bestod af Wigmar Pedersen, Torben Bjerg Hansen, Jørgen Trangbæk, Lars og Søren Romby.
Gerd Larsen: "Vi lod Hans Chr. og Bent K. ligge foran, mens vi sparede os bag dem og kunne sige hurtigere eller langsommere. Jeg tror vi kom ind i en god rytme og sagde videre sådan. AGF brugte føringsskift som i cykelløb og der var en i truppen som ikke kunne holde tempoet. De skændtes vistnok også".
Wigmar Pedersen: "I mine notater fra dengang har jeg skrevet, at efter 16 km havde Jørgen Trangbæk svært ved at følge med. Vi kom indbyrdes op at skændes (hvorfor kan jeg ikke huske) med det resultat at brødrene Romby stod af. Vi andre fuldførte løbet, og jeg kom selv i mål samtidig med Haderslevs hold".
 
ATLETIK NYT